Gode podcasts: Hit med dine

Imens vi byggede hytten om, fik jeg for alvor øjnene op for, hvilken fantastisk opfindelse podcasts er. Ting skulle gøres og der opstod pludselig et rum, som føltes eksotisk og på samme tid velkendt, hvor man havde en ledig stund i sine øregange, imens væggene blev spartlet og malet, eller imens alt byggeaffald skulle sorteres og køres væk. Shit, det ville jeg gerne have fået øjnene op for, imens jeg gik endeløse ture med barnevognen, fordi ældstebarnet kun sov, hvis vognen trillede.

Vis mig den småbørnsforælder, som ikke ihærdigt har prøvet at følge noget, man synes er viiiirkelig spændende på TV eller i radioen, hvor det ikke er muligt at sætte på pause eller starte forfra, for så at blive afbrudt 117 gange af stort og småt, banditterne vil, gør, kan og ikke kan. Så er podcasts jo genialt.

Jeg elsker så meget at lytte til dem, når jeg maler, når jeg gør rent, når jeg går en tur eller når jeg cykler på arbejde. I en hverdag, hvor her og nu-behov kommer før fordybelse og tid til at samle viden, giver det mig rigtig meget at kunne fokusere på ét emne eller én ting i 30-40 min. Få koncentreret viden eller forskellige synspunkter direkte ind i øregangene, også selv om den yngste skriger “Hvem vil gerne tørre mig?” fra toilettet. Det er for mig en vild luksus at kunne fokusere på et emne i en hverdag med en million ting, som kæmper om opmærksomheden.

At have en høretelefon i det ene øre, imens jeg laver mad og ordner andet praktisk udelukker ikke ungerne fra at få min opmærksomhed, lige når de har brug for den, og virker langt mindre isoleret og egoistisk, end hvis ungerne konstant så mig glo på en skærm, imens jeg læste en artikel. Ok, det ville også være utopi, med den alder, de har. Ikke destomindre er deres far overraskende god til det…

Jeg lytter til forskellige podcasts. Dem om markedsføring og kommunikation til jobbet. Dem om forældreskabet. Dem om verdens sammenhæng og politik, og nogen gange om dem med streaming og musik. Lige nu lytter jeg mest til podcasts om at have et skolebarn og det, det betyder for barnet, familien og skolen i sig selv, og her er Forældreintra fra Radio 24/7 et ganske glimrende bud (hvis man hører til dem, som kan holde René Fredensborg ud i større doser, altså).

Mine yndlingspodcasts i forældre-kategorien er:

En udvalg og en blandet landhandel af andre podcasts, jeg lytter til er:

Hvis du knus-elsker podcasts lige så meget, som jeg gør, så smid mig hjertens gerne dine yndlings-casts lige midt i mit kommentarfelt. Jeg vil meget gerne inspireres (og lige så gerne høre, hvad det er, du bliver fanget af ved dem!) 🙂

Kh, Mette

7 comments / Add your comment below

 1. Tak for inspiration! Jeg kan anbefale:
  Huxi og det gode gamle folketing: Huxi B har gamle MF’ere i studiet, hvor de diskuterer nutidens politik, og der bliver ikke lagt fingre imellem. Forfriskende med nogle, som ved hvad de taler om, og som tør sige deres mening.
  Voksenvenner: Ane Høgberg og Jonathan Spang småsnakker. God indsigt i standup- og kendismiljøet.
  Fonk! Det er podcast: Verdens bedste radioværter og musiknørder, Milling & Molbech, spiller dejlig disco og svedig funk og giver baggrundshistorier fra musikverdenen.
  Det, vi taler om: Skal høres i små doser, for deltagerne er virkelig irriterende at høre på, men der er meget insiderviden at hente om sladderverdenen.
  Techsistens: Meget småsnak, men også mange gode betragtninger om tech.
  Med dansk tale: Nørdet snak om dubbing og tegnefilm.
  Den nye stil: Lækkert produceret serie om dansk hiphop.
  Meget mere Matador: Hvert Matador-afsnit disekeres ned i mindste detalje.
  Serierådet: Meget forskellige mennesker snakker om tv-serier.
  Man kan aldrig vide: Føljeton om en svindler.
  Pigen: Om Kundby-sagen.
  Den Korte Weekendavis: Selvfølgelig!

  1. Hej Helle.

   Uh, der er flere af mine Radio 24/7-radioprogrammer imellem – du ved, dem jeg forsøger at høre i fuld længde “live”. Får ofte et godt grin af Det, vi taler om (Okman rules :-)) og ønsker at gamle politikere kunne genopstille og ændre en masse sammen med Huxi.

   De andre skal jeg klart lige tjekke ud! Tusind tak for tips!

   Kh, Mette

 2. Jeg er totalt fan af radio 24syv – har ovenikøbet fået det som genvej på skrivebordet og i nederste bjælke på skærmen

  Jeg hører:
  Croque Monsieur – elsker fransk slow radio, hvor livsnydelse er i højsæde
  RomerRiget – svælger i akademisk og filosofiske vinkler på forskellige emner
  Huxi og det gamle folketing – for at få vendt politik
  Cordua og Steno, samt Det røde felt – for at få hver fløj i politisk snak
  Den korte weekendavis – underholdning og satire
  Er du Sunshine – underholdning – de er simpelthen skønne og fyldt med positive vibrationer
  24 spørgsmål til professoren – mange gode debatter om videnskabelige emner
  Rushys Roulette – integration og samfund
  Aflyttet og Elektronista – opdatering på den digitale udvikling
  Politiradio – skyggesiden af samfundet
  Forældreintra – jeg er lige målgruppen

  1. Glemte at tilføje Flaskens Ånd – da det også bare er god vin, interessante interviews og livsnydertilgangen

  2. Hvis nu ikke jeg kendte dig godt i forvejen, ville jeg synes, at det var skræmmende, så end vi er i vores smag og kærlighed til Radio24/7 😀

   Det er pokkers gode programmer – også Flaskens Ånd, selv om jeg ikke drikker vin! 🙂

   Kh, Mette

Skriv et svar